Pressmeddelanden

Brilliant pressrum

Fakturerad försäljning och ARR för Q4 samt helår 2022

Fakturerad försäljning uppgick i Q4 2022 till 30 155 TSEK (29 670), vilket motsvarar en ökning från föregående år med 1,6 %. Helår 2022 minskade fakturerad försäljning med 4,1 % till 94 456 TSEK (98 530). Årligen återkommande abonnemangsintäkter (ARR) uppgick vid utgången av Q4 till 53 370 TSEK (38 664) vilket motsvarar en ökning från föregående år med 38,0 % och en ökning jämfört med föregående kvartals 46 830 TSEK med 6 540 TSEK eller 14,0 %.

"2022 har varit ett år där vi har följt vår plan att migrera en stor del av befintlig kundbas från en konsultbaserad affärsmodell till en abonnemangsbaserad affär. Resultatet ser vi genom en god tillväxt i ARR och en minskning i faktureringsbara konsulttimmar, vilket haft en negativ påverkan på vår fakturerade försäljning för helåret. Detta är en naturlig konsekvens av att gå över till en mer skalbar affärsmodell och det är därför glädjande att vi under Q4 växer vår fakturerade försäljning samtidigt som vi har en stark tillväxt i ARR." säger Ulrika Jonsson, VD på Brilliant Future.

Fakturerad försäljning och ARR redovisas så snart de är fastställda efter kvartalsslut. Kvartalsrapporten i sin helhet presenteras enligt vår finansiella kalender: https://investor.brilliantfuture.se/finansiell-kalender/

 

För ytterligare information kontakta

Ulrika Jonsson, VD
Tel: +46 73 408 27 05
E-post: ulrika.jonsson@brilliantfuture.se

Mangold Fondkommission AB är bolagets Certified Adviser

Denna information är sådan information som Brilliant Future AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 januari 2023 kl.15.00.

Om Brilliant Future
Brilliant är en av marknadens främsta plattform för stärkta kund- och medarbetarrelationer. Med 20-års erfarenhet och 75 anställda förser vi kunder i mer än 50 länder med agerbara insikter som hjälper organisationer att maxa sin fulla potential och stärka relationen till kunder och medarbetare. Det resulterar i faktabaserade beslut, ett helhetsperspektiv och en starkare affär. Bolagets aktie (BRILL) är noterat på Stockholmsbörsen Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på www.brilliantfuture.se

Filer för nedladdning

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev